Przepis na Gulasz po
SKŁADNIKI DO GULASZ PO co to jest
Gotowanie Gulasz po szwajcarsku. Składniki do szklanki białego wytrawnego wina,1 niepełna szklanka.

Jak ugotować Gulasz po szwajcarsku

Definicja GULASZ PO SZWAJCARSKU: 60 dag sznyclówki cielęcej,
30 dag pieczarek,
1/2 szklanki białego wytrawnego wina,
1 niepełna szklanka śmietany,
1 cebula /10 dag/,
1 łyżka masła
1 łyżka mąki,
4 łyżki oleju,
sól pieprz

Mięso umyć, osączyć, pokroić na cienkie, małe płatki i lekko posolić.
Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić.
M?kę utrzeć z masłem. Na patelni rozgarzać olej.
Usmażyć mięso na rumiano.
Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę dodać pieczarki i smażyć ok. 7 minut.
Następnie wlać wino i ?mietanę, dodać m?kę z masłem i mieszając zagotować.
Doprawić solą i pieprzem, gotować jeszcze 5 minut.
Następnie włożyć mięso i sos do miski i jeszcze raz zagotować.
Gulasz podawać z ziemniakami albo ryżem oraz zieloną sałat?.

Czym jest Gulasz po szwajcarsku znaczenie w Słownik G .