Przepis na Gulasz po węgiersku
SKŁADNIKI DO GULASZ PO co to jest
Gotowanie Gulasz po węgiersku. Składniki do konserwie,1 kg ziemniaków,2 cebule,papryka,sól.

Jak ugotować Gulasz po węgiersku

Definicja GULASZ PO WĘGIERSKU: 1 litr bulionu z kostki,
1 puszka wołowiny w konserwie,
1 kg ziemniaków,
2 cebule,
papryka,
sól, pieprz

Obraną, drobno posiekaną cebulę podsmażyć na tłuszczu, ale nie przyrumieniać. Przełożyć do większego garnka, zalać bulionem z kostki. Ziemniaki obrać, wypłukać, pokroić w kostkę, dodać do bulionu, gotować 15-20 min . Gdy ziemniaki będ? już prawie miękkie, przyprawić papryką, solą, pieprzem. Gulasz powinien być dość pikantny. Na końcu dodać wołowinę z konserwy, chwilę jeszcze podgrzać na ogniu. Potrawa powinna mieć konsystencje gęstej zupy. Podawać z chlebem.

Czym jest Gulasz po węgiersku znaczenie w Słownik G .