Przepis na Gulasz słowacki z
SKŁADNIKI DO GULASZ SŁOWACKI co to jest
Gotowanie Gulasz słowacki z sarniny. Składniki do papryki, 5-6 dużych cebul, 1,5-2 kg sarniny, 3.

Jak ugotować Gulasz słowacki z sarniny

Definicja GULASZ SŁOWACKI Z SARNINY: Składniki 4 duże zielone papryki, 2 czerwone papryki, 5-6 dużych cebul, 1,5-2 kg sarniny, 3 pomidory, przecier pomidorowy, 5 duzych ziemniaków, czosnek, kminek, świeża zielenina (pietruszka, koper), smalec, pieprz, sól do smaku (powinno byc bardzo pikantne), ostra przyprawa do gulaszu lub mielona czerwona papryka, woda, Sposób wykonania 1. Umyte mieso kroimy na równe srednie kawałki. 2. Na rozgrzanym tłuszczu rumienimy cebulę pokrojoną drobno. 3. Dodajemy mieso,  mielona paprykę,  przecier pomidorowy,  czosnek roztarty z solą,  kminek. 4. Mięso dusimy pod przykryciem gotując niezbyt gwałtownie,  trochę podlewamy woda, g otujemy aż mięso będzie półmiękkie.
Wówczas dolewamy wody, mieszamy, dodajemy umytą, oczyszczoną i pokrojoną w paski paprykę zieloną i czerwoną. Dodajemy obrane i pokrojone w kostke pomidory. Potem obieramy ziemniaki, dwa średnie kroimy drobniuteńko lub scieramy na tarce i dodajemy razem z papryką i pomidorami. Te ziemniaki maja sie rozgotowac i zagęszcza nam potrawę.  Resztę ziemniaków pokroimy w średnia kostkę i dodamy, gdy mieso będzie już miękkie. 5. Dolewamy wody, przyprawiamy i dusimy aż wszystko wraz z ziemniakami bedzie miękkie. 6. Przed końcem gotowania doprawiamy do smaku.

Czym jest Gulasz słowacki z sarniny znaczenie w Słownik G .