Przepis na Gulasz
SKŁADNIKI DO GULASZ co to jest
Gotowanie Gulasz starobawarski. Składniki do średnie cebule • 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego 30.

Jak ugotować Gulasz starobawarski

Definicja GULASZ STAROBAWARSKI: SKŁADNIKI: • 70 dag chudego mięsa wołowego • 4 średnie cebule • 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego 30% • 250 ml jasnego piwa • 150 ml rosołu z kostki • 100 ml gęstej kwaśnej śmietany • 3 łyżki mąki pszennej • 1 łyżka masła • 2 łyżki smalcu • 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny • sól i pieprz do smaku WYKONANIE: 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Obtoczyć w mące. Obsmażyć na smalcu na złoty kolor. W rondlu rozgrzać masło. Zeszklić na nim cebulę. Dodać przecier pomidorowy oraz mięso wraz ze smalcem, na którym się smażyło. 2. Zalać piwem wymieszanym z rosołem. Doprawić solą i pieprzem. Dusić do miękkości mięsa. Dodać śmietanę wymieszaną z 2 łyżkami mąki. Zagotować. ( Gdyby sos okazał się za gęsty, rozcieńczyć go rosołem). 3. Gotowy gulasz posypać startą skórką z cytryny. Podawać z kluskami ziemniaczanymi lub z kaszą jęczmienną ugotowaną na sypko.

Czym jest Gulasz starobawarski znaczenie w Słownik G .