Przepis na Gulasz wieprzowy z
SKŁADNIKI DO GULASZ WIEPRZOWY co to jest
Gotowanie Gulasz wieprzowy z brukwią. Składniki do z części przedniej)10 dag boczku lub słoniny2.

Jak ugotować Gulasz wieprzowy z brukwią

Definicja GULASZ WIEPRZOWY Z BRUKWIĄ: Produkty: 50 dag wieprzowiny bez kości (może być z części przedniej)
10 dag boczku lub słoniny
2 dag tłuszczu
2 cebule
2 małe marchwie
4 kartofle
1 młoda brukiew
1 pietruszka
0,5 szklanki śmietany
0,5 szklanki mleka
1 łyżka mąki
1 listek laurowy
sól i pieprz do smaku Wykonanie: Mięso pokroić na niewielkie kawałki i na godzinę namoczyć w zsiadłym mleku lub serwatce, potem osuszyć w ściereczce i obrumienić na tłuszczu w szybkowarze. Dodać oczyszczoną i pokrojoną cebulę i również zrumienić, wsypać mąkę, wymieszać, o czym wlać mleko i śmietanę, Włożyć oczyszczone i okrojone w kostkę warzywa i boczek, posypać pokruszonym listkiem laurowym, solą i pieprzem. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

Czym jest Gulasz wieprzowy z brukwią znaczenie w Słownik G .