Przepis na Gulasz wołowy po
SKŁADNIKI DO GULASZ WOŁOWY PO co to jest
Gotowanie Gulasz wołowy po prowansalsku. Składniki do szklanki octu z białego wina 4 łyżki oliwy z.

Jak ugotować Gulasz wołowy po prowansalsku

Definicja GULASZ WOŁOWY PO PROWANSALSKU: Skladniki: 1 kg 300 g skrawków mięsa wołowego 1/3, szklanki octu z białego wina 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu 1 liść laurowy 2 ząbki czosnku, oczyszczone i zgniecione płaską stroną noża 1 łyżeczka posiekanego, świeżego tymianku lub 1/2 łyżeczki suszonego 2 wąskie paski skórki pomarańczowej 2 szklanki wytrawnego, czerwonego wina 2 łyżki posiekanej natki pietruszki do dekoracji
 
Sposób przygotowania: Mięso oczyścić z żyłek i tłuszczu i pokroić w kostkę (3 cm). W dużym rondlu zmieszać ocet, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz, liść laurowy, czosnek, tymianek i skórkę pomarańczową. Dodać mięso, przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 12- 18 godzin. Następnie osuszyć mięso papierowymi ręcznikami, zachowując marynatę. W dużym garnku z przykrywka podgrzać na średnim ogniu pozostałą oliwę. Dokładnie zrumienić mięso z każdej strony. Dodać marynatę. Gotować bez przykrycia 3 minuty, a następnie zmniejszyć ogień clo minimum, przykryć i gotować, az mięso będzie miękkie (ok. 3 godzin). Potrawa zyska lepszy smak. jeśli pozwolimy jej wystygnąć w temperaturze pokojowej. Należy ją wstawić na noc pod przykryciem do lodówki. Podawać gulasz na ciepło, w gorących miseczkach do zupy lub na polanym masłem makaronie, udekorować natką pietruszki. 

Czym jest Gulasz wołowy po prowansalsku znaczenie w Słownik G .