Przepis na Gulasz wołowy z
SKŁADNIKI DO GULASZ WOŁOWY Z co to jest
Gotowanie Gulasz wołowy z makaronem. Składniki do pomidory    •  6 cebul    •  ziemniaki- 300 gr   .

Jak ugotować Gulasz wołowy z makaronem

Definicja GULASZ WOŁOWY Z MAKARONEM: Składniki •  wołowina na gulasz- 750 gr
  
•  2 pomidory
  
•  6 cebul
  
•  ziemniaki- 300 gr
  
•  2 świeże papryki
  
•  1 cytryna
  
•  1 ząbek czosnku
  
•  słodka papryka
  
•  makaron- 300 gr
  
•  kminek
  
 
   Etapy przygotowania 1.  Z pomidorów ściągnąć skórkę. Podzielić na ćwiertki, usunąć pestki. Cebule pokrajać na ćwiartki. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Paprykę przepołowić wzdłuż i usunąć nasiona. Otrzeć skórkę z niepryskanej cytryny. Ząbek czosnku pokroić w kostkę.
    
2.  Nastawić płytę grzejną na wysoki pobór mocy, wlać 4 łyżki oleju do garnka i silnie rozgrzać. Włożyć pokrojone mięso i silnie obsmażyć ze wszystkich stron, obsmażać tak długo aż wytworzy się sos pieczeniowy.
    
3.  Dodać pokrojone w ćwiartki cebule i pomidiry i krótko razem przesmażyć, oprószyć słodką papryką i mąką, doprawić do smaku.
    
4.  Wlać 1 litr wody, rozprowadzić sos i zagotować. Zmniejszyć grzanie na najniższe, do garnka włożyć ziemniaki i paski papryki.
    
5.  Pod przykryciem całość gotować około 2 godziny, po tym czasie gulasz doprawić kminkiem, czosnkiem, pieprzem i otartą skórką z cytryny, po czym gotować bez przykrycia 30 mniut.

Czym jest Gulasz wołowy z makaronem znaczenie w Słownik G .