Przepis na Gulasz z indyka z
SKŁADNIKI DO GULASZ Z INDYKA co to jest
Gotowanie Gulasz z indyka z pieczarkami. Składniki do 300 g pieczarek, 2 cebule, bulion drobiowy –.

Jak ugotować Gulasz z indyka z pieczarkami

Definicja GULASZ Z INDYKA Z PIECZARKAMI: Produkty: 400 g mięsa gulaszowego z indyka, 50- 300 g pieczarek, 2 cebule, bulion drobiowy – 1 l, sól pieprz, papryka mielona słodka, kilka kropli tabasco, tłuszcz do pieczenia Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, przełożyć do miski, przyprawić sola, pieprzem, papryką i tabasco. Odstawić do lodówki na około 1-2 godziny. Pieczarki umyć i pokoić na połówki, jeśli są duże to na ćwiartki. Cebule pokroić niezbyt drobno, rozgrzać tłuszcz w garnku i wrzucić posiekaną cebulę, zeszklić, następnie dorzucić mięso i obsmażyć na złoto. Dodać pieczarki, dokładnie wymieszać, gdy puszczą sok dolać bulion i dusić do miękkości. Do sosu dodać odrobinę śmietany  i zagęścić odrobiną mąki zieminiaczanej. Doprawić do smaku.

Czym jest Gulasz z indyka z pieczarkami znaczenie w Słownik G .