Przepis na Gulasz z królika
SKŁADNIKI DO GULASZ Z KRÓLIKA co to jest
Gotowanie Gulasz z królika. Składniki do cebule, szklanka jasnego piwa, łyżka mąki, 2 łyżki oleju.

Jak ugotować Gulasz z królika

Definicja GULASZ Z KRÓLIKA: Produkty: 75 dag mięsa króliczego z przodka, 2 cebule, szklanka jasnego piwa, łyżka mąki, 2 łyżki oleju, łyżka masła 2 liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego, kminek, gałka muszkatołowa, pieprz i sól do smaku Wykonanie: Cebule obrać, pokroić na plasterki, zrumienić na maśle, po czym zdjąć z patelni. Na tej samej patelni rozgrzać olej, włożyć umyte i pokrojone na kawałki mięso. Zrumienić ze wszystkich stron. Cebulę i mięso przełożyć dc dużego rondla, dodać przypraw}, piwo (pół szklanki) i taką samą ilość wody. Dusić pod przykryciem, dolewając pozostałe piwo i ewentualnie wodę. Z masła i mąki przygotować zasmażkę i zagęścić nią sos.

Czym jest Gulasz z królika znaczenie w Słownik G .