Przepis na Gulasz z poledwicy
SKŁADNIKI DO GULASZ Z co to jest
Gotowanie Gulasz z poledwicy wolowej. Składniki do kg poledwicy wolowej,400 g kartofli,350 g cebuli.

Jak ugotować Gulasz z poledwicy wolowej

Definicja GULASZ Z POLEDWICY WOLOWEJ: Porcja dla 6-8 osob. Czas przygotow. 1,5 godz.
1 kg poledwicy wolowej,
400 g kartofli,
350 g cebuli,
2 zielone papryki,
1 pomidor,
1 zabek czosnku,
50 g smalcu,
1 lyzeczka papryki,
1/2 lyzeczki kminku,
sol.

1. Mieso umyc, pokroic w kostke wielkosci 2,5-3 cm. Osolic.
2. Papryki i pomidory umyc, cebule i kartofle obrac. Z papryki wyjac gniazda
nasienne. Cebule, papryki i pomidor pokroic na cienkie plasterki. Kartofle
pokroic w kostke tej samej wielkosci co mieso.
3. Na rozgrzanym tluszczu zrumienic cebule, dodac pokrojone mieso i dusic pod
przykryciem na malym ogniu 30 min. W czasie duszenia mozna dodac troche wody
lub bulionu z kostki. Nastepnie wrzucic pokrojone kartofle, dodac roztarty
czosnek, mielona papryke, kminek, pokrojone papryki i pomidor. Zalac woda
lub bulionem tak, by wszystkie skladniki byly zakryte i gotowac dalej na malym ogniu, az kartofle beda miekkie, a sos zgestnieje. Przed podaniem mozna
wrzucic do gulaszu troche ugotowanych kluseczek "csipetke".

Czym jest Gulasz z poledwicy wolowej znaczenie w Słownik G .