Przepis na Gulasz z węgorza
SKŁADNIKI DO GULASZ Z WĘGORZA co to jest
Gotowanie Gulasz z węgorza. Składniki do ml śmietany,2 dag mąki,20 dag pieczarek,sól, pieprz,sok z.

Jak ugotować Gulasz z węgorza

Definicja GULASZ Z WĘGORZA: Składniki: 1 kg węgorza,
tłuszcz,
10 dag cebuli,
150 ml śmietany,
2 dag mąki,
20 dag pieczarek,
sól, pieprz,
sok z cytryny
zielenina Sposób przygotowania Węgorza uśpić zanurzając głowę w wodzie z solą i octem. Następnie naciąć skórę dookoła głowy, oddzielić ją od mięsa ściągając aż do ogona. Rybę wypatroszyć, dokładnie umyć pod bieżącą wodą, pokroić na kawałki 3-4 cm.
Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokroić, podsmażyć dodać węgorza, dusić na małym ogniu skrapiając wodą. Pod koniec duszenia dodać śmietanę wymieszaną z mąką oraz posiekaną zieleninę, doprawić.

Czym jest Gulasz z węgorza znaczenie w Słownik G .