Przepis na Halibut pod
SKŁADNIKI DO HALIBUT POD co to jest
Gotowanie Halibut pod parmezanem. Składniki do halibuta (około 150 g każdy) - 100 g sera parmezan.

Jak ugotować Halibut pod parmezanem

Definicja HALIBUT POD PARMEZANEM: SKŁADNIKI: Dla dziecka od: 1 roku - 4 filety z halibuta (około 150 g każdy) - 100 g sera parmezan lub grana padano w kawałku - sól - pieprz - oliwa WYKONANIE: Parmezan zetrzeć na tarce o małych otworach. Rybę osuszyć, posypać solą i pieprzem. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem i posmarować oliwą. Położyć na blasze filety i każdy obficie posypać parmezanem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec, aż parmezan się zrumieni, a ryba będzie gotowa (ok. 15 minut). Prócz wersji podstawowej można tworzyć modyfikacje: do parmezanu dodać posiekaną natkę pietruszki, utarty czosnek, oliwę i bułkę tartą - ryba upiecze się pod aromatyczną skorupką.

Czym jest Halibut pod parmezanem znaczenie w Słownik H .