Przepis na Halibut w sosie
SKŁADNIKI DO HALIBUT W SOSIE co to jest
Gotowanie Halibut w sosie winno-kaparowym. Składniki do osobę)    •  oliwa z oliwek do smażenia   .

Jak ugotować Halibut w sosie winno-kaparowym

Definicja HALIBUT W SOSIE WINNO-KAPAROWYM: Składniki •  4 filety z halibuta (po jednym na osobę)
  
•  oliwa z oliwek do smażenia
  
•  pół szklanki białego wina
  
•  dwa ząbki czosnku
  
•  1/4 kostki masła
  
•  3 łyżeczki kaparów
  
•  sól i pieprz
   Etapy przygotowania 1.  Na patelni zagrzać oliwę. Obsmażać filety z obu stron, dopóki nie zrobią się lekko brązowe (około 3-4 minuty). Odłożyć na talerz.
    
2.  Czosnek posiekać. Na patelnię wylać wino; gotować, dopóki dwukrotnie nie zmniejszy objętości. Dodać kapary, czosnek oraz masło. Mieszać, dopóki masło się nie rozpuści. Posolić i popieprzyć do smaku. Odczekać minutę, żeby smaki dobrze się wymieszały.
    
3.  Włożyć do sosu filety, dusić, dopóki ryba nie będzie się łatwo rozwarstwiała.
    
4.  Polane sosem filety podawać od razu.

Czym jest Halibut w sosie winno znaczenie w Słownik H .