Przepis na Halibut z grilla
SKŁADNIKI DO HALIBUT Z GRILLA co to jest
Gotowanie Halibut z grilla. Składniki do głowy 2 duże pęczki natki pietruszki koper włoski świeże.

Jak ugotować Halibut z grilla

Definicja HALIBUT Z GRILLA: SKŁADNIKI: 1 tusza halibuta – wypatroszona, bez głowy 2 duże pęczki natki pietruszki koper włoski świeże lub suszone liście laurowe sól WYKONANIE: Rybę piecze się na dużym, ziemnym grillu pod węglami. Na dużej płachcie folii aluminiowej położyć połowę ziół, a na nich rybę. Obficie posolonego halibuta obłożyć pozostałymi ziołami i szczelnie zawinąć w folię. Ułożyć rybę w stalowym koszu. Wyjąć z grilla część węgli, a w tym miejscu postawić kosz. Przykryć rybę rozżarzonymi węglami i piec ok. 45 minut. Wbić czubek noża w mięso – jeśli po wyjęciu jest ciepły, ryba jest gotowa.

Czym jest Halibut z grilla znaczenie w Słownik H .