Przepis na Halibut z sosem i
SKŁADNIKI DO HALIBUT Z SOSEM co to jest
Gotowanie Halibut z sosem i salsą. Składniki do łyżki mąki pszennej- 1/4 szklanki oliwy- 2 łyżeczki.

Jak ugotować Halibut z sosem i salsą

Definicja HALIBUT Z SOSEM I SALSĄ: - 10 filetów z halibuta (każdy po 20 dag)
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1/4 szklanki oliwy
- 2 łyżeczki octu balsamicznego
- sól
- pieprz
- 2 łyżki oleju do posmarowania papieru
- bazylia do dekoracji
Sos pomidorowy:
- 75 dag obranych pomidorów
- 4 łyżki oliwy
- 3 łyżki octu balsamicznego
- sól
- pieprz
Salsa:
- 2 bulwy fenkuła
- 2 obrane pomidory
- 2/3 szklanki oliwek
- 2 łyżki kaparów
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżka octu balsamicznego
- pieprz
- sól

Zrób sos: pomidory przekrój na pół, oczy?ć z nasion i zmiksuj, dodając porcjami oliwę i ocet. Przypraw solą i pieprzem. Zrób salsę: posiekaj obrane fenkuły (bulwy kopru włoskiego), pomidory, oliwki i bazylię. Poł?cz z kaparami, oliwą i octem, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Przykryj foli? i wstaw do lodówki. Filety posyp solą i pieprzem, polej oliwą wymieszaną z octem i włóż do lodówki co najmniej na godzinę. W tym czasie kilkakrotnie odwracaj. Wyjmij z marynaty, osusz i z jednej strony posyp m?ką. Dwie blachy wyłóż pergaminem i wstaw na 15 minut do piekarnika (rozgrzanego do 200°C). Gor?cy papier posmaruj olejem, ułóż na nim filety (m?ką do dołu) piecz 20 minut. Upieczone ryby podawaj w sosie, posypane posiekaną bazyli?, z dodatkiem salsy.

Czym jest Halibut z sosem i salsą znaczenie w Słownik H .