Przepis na Halibut z warzywami
SKŁADNIKI DO HALIBUT Z co to jest
Gotowanie Halibut z warzywami. Składniki do margaryny - 2 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku.

Jak ugotować Halibut z warzywami

Definicja HALIBUT Z WARZYWAMI: Składniki: (2 porcje) - 1 łyżka masła albo margaryny - 2 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku - 1 mała cukinia pokrojona w cienkie plasterki - 1 marchew pokrojona w słupki - 100 g szparagów pokrojonych w kawałki długości 2,5 cm - 2 podwójne filety z halibuta, ok. 150 g każdy - 4 cienkie plasterki cytryny - sól - świeżo zmielony czarny pieprz - 175 g młodych ziemniaków Sposób przyrządzania: Masło lub margarynę wymieszaj ze szczypiorkiem. Cukinię, marchew i szparagi zblanszuj, kładąc na 1 minutę do osolonej wrzącej wody. Odsącz, wywar zachowaj. Z pergaminu do pieczenia wytnij 2 kawałki w kształcie serca o wymiarach ok. 20 na 15 cm. Filety ryby ułóż na pergaminie, skórą do dołu, lekko je posól i posyp pieprzem. Na wierzch wyłóż połowę warzyw, masło szczypiorkowe i 2 plasterki cytryny. Zawiń w pergamin. Ziemniaki ugotuj w wywarze po warzywach, odlej i odparuj. Zawiniątka z rybą połóż na ruszt, piecz 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Podawaj z ziemniakami.

Czym jest Halibut z warzywami znaczenie w Słownik H .