Przepis na Herbata migdałowa
SKŁADNIKI DO HERBATA MIGDAŁOWA co to jest
Gotowanie Herbata migdałowa. Składniki do ryżu,1 szklanka mleka,2 łyżki cukru,szczypta soli.  .

Jak ugotować Herbata migdałowa

Definicja HERBATA MIGDAŁOWA: Składniki:2 szklanki migdałów bez łupinek,
4 łyżki ryżu,
1 szklanka mleka,
2 łyżki cukru,
szczypta soli.

 
Sposób przyrządzenia:        Migdały i ryż zemlej w młynku na proszek. Wsypaę do rondla, wlać 5 szklanek wody, wymieszać, pozostawię na 1 1/2 godz. Przecedzię przez 3 warstwy wilgotnej gazy. Dodać szklankę mleka przelać do garnka, wstawić do drugiego z gotującą się wodą. Gotować na parze na małym ogniu 2 godz. mieszając kilkakrotnie. Przyprawić cukrem i solą, zagotować przed podaniem. Podawać na gorąco lub na ciepło. Proporcje: dla 6 - 8 osób. Uwaga! Migdałową herbatę można podawać jako galaretkę. Po ugotowaniu dodać łyżkę namoczonej żelatyny, mieszać na parze do rozpuszczenia, przelać do miski, wystudzić, wstawić na noc do lodówki. Podawać z owocami z kompotu.

Czym jest Herbata migdałowa znaczenie w Słownik H .