Przepis na Herbata z
SKŁADNIKI DO HERBATA Z co to jest
Gotowanie Herbata z galgantem po azjatycku. Składniki do łyżeczki dobrej czarnej herbaty liściastej.

Jak ugotować Herbata z galgantem po azjatycku

Definicja HERBATA Z GALGANTEM PO AZJATYCKU: Składniki • 8-10 plasterków świeżego galgantu • 2 łyżeczki dobrej czarnej herbaty liściastej • cukier trzcinowy Demerara • mleko     Etapy przygotowania Gotujemy 2,5 szklanki wody z galgantem przez kilka minut. Rozgrzewamy czajniczek, wsypujemy do niego herbatę, zalewamy wywarem z galgantu, przykrywamy i odstawiamy na 5 minut. Rozlewamy do 2 filiżanek. Oddzielnie podajemy cukier i mleko.  
Galgant, czy też po angielsku galangal, to korzeń azjatyckiej rośliny należącej do tej samej rodziny co imbir. 

Czym jest Herbata z galgantem po znaczenie w Słownik H .