Przepis na Herbata z owoców
SKŁADNIKI DO HERBATA Z OWOCÓW co to jest
Gotowanie Herbata z owoców róży. Składniki do przyrządzenia:        Wysuszone owoce róży opłukać.

Jak ugotować Herbata z owoców róży

Definicja HERBATA Z OWOCÓW RÓŻY: Składniki:Owoce róży,
przegotowana woda.

 
Sposób przyrządzenia:        Wysuszone owoce róży opłukać, zalać przegotowaną wodą i w chłodzie przetrzymać 12 h. Potem napój podgrzać szybko, przecedzić, osłodzić do smaku i zaraz podawać gorący. Jest to zimowy napój z zawartością witaminy C (ilość witaminy C zależna jest od odmiany róży i sposobu jej suszenia). Wartość witaminowa zwiększa się, gdy herbatę spożyjemy wraz z drobno pokrajaną jadalną częścią owocu.

Czym jest Herbata z owoców róży znaczenie w Słownik H .