Przepis na Hiszpanska Tortilla
SKŁADNIKI DO HZPANSKA TORTILLA co to jest
Gotowanie Hiszpanska Tortilla. Składniki do ziemniakow, obranych i pokrojonych w plasterki • 1 duza.

Jak ugotować Hiszpanska Tortilla

Definicja HISZPANSKA TORTILLA: Składniki • 1/2 szkl. oliwy z oliwek • 600 g ziemniakow, obranych i pokrojonych w plasterki • 1 duza cebula, pokrojona cieniutko • 6 duzych jajek • sol i pieprz • zielona pietruszka do ozdobienia Etapy przygotowania 1. Wlej oliwe z oliwek do nagrzanej wczesniej patelni i podgrzej, po czym zmniejsz gaz, dodaj ziemniaki i cebule i gotuj ok. 15 - 20 min. az ziemniaki stana sie miekkie. 2. Ubij jajka i przypraw je dosc obficie sola i pieprzem. Nad zaroodporna miska odcedz ziemniaki i cebule, i zachowaj pozostala oliwe. Bardzo delikatnie wymieszaj warzywa z jajkami i odstaw wszystko na 10 minut. 3. Drewniana lyzka usun pozostalosci z patelni. Ponownie rozgrzej patelnie na srednim ogniu dodajac 4 lyzki zachowanej wczesniej oliwy. Dodaj mieszanke z jaj i warzyw i wygladz powierzchnie, tak aby ziemniaki i cebula nie wystawaly ponad powierzchnie. 4. Smaz przez 5 minut, potrzasajac co jakis czas lekko patelnia. Nastepnie ostroznie wyrzuc tortille na duzy talerz i ponownie na patelnie, i smaz druga strone tortilli. (Aby zrobic to sprawnie mozesz przykryc patelnie talerzem i przewrocic do gory nogami) 5. Podsmaz tortille jeszcze jakies 3 minuty, na zlocisty kolor. Wyloz na talerz i odstaw na conajmniej 5 minut przed krojeniem. Ozdob zielona pietruszka.

Czym jest Hiszpanska Tortilla znaczenie w Słownik H .