Przepis na Hiszpańska zupa
SKŁADNIKI DO HZPAŃSKA ZUPA co to jest
Gotowanie Hiszpańska zupa fasolowa. Składniki do siekanej cebuli    •  2 ząbki czosnku    •  1/2.

Jak ugotować Hiszpańska zupa fasolowa

Definicja HISZPAŃSKA ZUPA FASOLOWA: Składniki •  100 g białej fasoli
  
•  1/2 grubo siekanej cebuli
  
•  2 ząbki czosnku
  
•  1/2 straka czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
  
•  3 łyżki oliwy z oliwek
  
•  szklanka bulionu drobiowego
  
•  2 łyżki siekanego majeranku
  
•  1 łyżka siekanej natki pietruszki
  
•  sól, świezo mielony pieprz
  
•  2 kromki białego chleba
  
•  1 łyżka masła
   Etapy przygotowania 1.  Fasolę namoczyć na 12 h, odcedzić i zalać świeżą wodą. Dodać cebulę, czosnek, paprykę i oliwę. Gotować aż fasola będzie miękka.
    
2.  Zupę przetrzeć przez sito (lub zmiksować). Dodac rosół i zioła. Gotować jeszcze przez 1/2 h. Doprawić do smaku.
    
3.  Chleb pokroić w kostkę i zrumienić na maśle. Podawac z zupą.

Czym jest Hiszpańska zupa fasolowa znaczenie w Słownik H .