Przepis na Hiszpański tort
SKŁADNIKI DO HZPAŃSKI TORT co to jest
Gotowanie Hiszpański tort. Składniki do mlekaWarstwa bakaliowa:- 1/2 szklanki posiekanej smażonej.

Jak ugotować Hiszpański tort

Definicja HISZPAŃSKI TORT: Spód:
- 30 dag okr?głych biszkoptów
- 1.5 szklanki mleka
Warstwa bakaliowa:
- 1/2 szklanki posiekanej smażonej skórki pomarańczowej
- po 3/4 szklanki rodzynek i posiekanych orzechów
Krem:
- 20 dag masła
- 2 łyżki mąki
- 1 szklanka mleka
- 4 żółtka
- 1/2 szklanki cukru
- cukier waniliowy
Wierzch:
- 1/2 l śmietany kremówki
- 1 cukier waniliowy
- cukier puder

Zrób biał? zasmażkę z mąki i połowy masła. RozprowadĽ ją zimnym mlekiem, wymieszaj, aby nie było grudek, dodaj cukier. Mieszając, zagotuj i ostudĽ. Utrzyj resztę masła na puch. Dodawaj na przemian biały sos, żółtka i cukier waniliowy. Rodzynki sparz i posiekaj. Biszkopty maczaj w mleku, układaj na talerzu jeden obok drugiego.
Gdy cały talerz będzie pokryty ciastkami, posmaruj kremem waniliowym i posyp czę?ci? bakalii. Potem ułóż kolejną warstwę biszkoptów maczanych w mleku, przykryj kremem i posyp bakaliami. Czynności powtarzaj, aż do wyczerpania składników. Każda kolejna warstwa biszkoptów powinna mieć mniejsz? średnicę, aby tort utworzył stożek. Posmaruj ?mietaną ubit? z 2 łyżkami cukru pudru i cukrem waniliowym.
Tort wstaw do lodówki na 2-3 godziny

Czym jest Hiszpański tort znaczenie w Słownik H .