Przepis na Holenderskie
SKŁADNIKI DO HOLENDERSKIE co to jest
Gotowanie Holenderskie CIASTO JABŁKOWE. Składniki do soli - 3-4 łyżki wody - 250 g masła poza tym.

Jak ugotować Holenderskie CIASTO JABŁKOWE

Definicja HOLENDERSKIE CIASTO JABŁKOWE: Składniki ciasto: - 500 g mąki - 1/2 łyżeczki soli - 3-4 łyżki wody - 250 g masła poza tym: - 6 dużych jabłek - sok z 1 cytryny - 100 g rodzynek - 2-3 łyżki rumu lub wódki - 100 g siekanych migdałów - 150 g cukru - 1 żółtko Sposób wykonania 1. Ze składników na ciasto zagnieść ciasto o chłodzić 1/2 godziny. 2. Jabłka obrać, przekroić na pół, wyciąc gniazda, skropić sokiem z cytryny. Rodzynki namoczyć w alkoholu. 3. Połowż ciasta wyłożyć tortownicę lub żaroodporne naczynie, ułożyć połówki jabłek, posypać rodzynkami, migdałami i cukrem. Resztę ciasta rozwałkować i nałożyć na jabłka, docisnąć brzegi. 4. Górę posmarować żółtkiem i nakłuć kilka razy widelcem. Piec 50-60 minut w 200 stopniach. 

Czym jest Holenderskie CIASTO JABŁKOWE znaczenie w Słownik H .