Przepis na Horenso
SKŁADNIKI DO HORENSO co to jest
Gotowanie Horenso. Składniki do 5Gotowanie: 2Trudność: latweSkładniki na 4 porcje • peczek szpinaku.

Jak ugotować Horenso

Definicja HORENSO: czyli szpinak po japonsku 
Przygotowanie: 5

Gotowanie: 2

Trudność: latwe


Składniki na 4 porcje

• peczek szpinaku • bialy sezam • bulion dashi • sos sojowy • cukier
Etapy przygotowania

1. Szpinak umyc, pokroic na 4-5 cm odcinki, wrzucic do wrzacej wody, gotowac 2 minuty 2. Przelac zimna woda, odcisnac jej nadmiar 3. Przygotowac zalewe: wymieszac 3 lyzeczki sezamu, 2 bulionu dashi (mozna uzyc proszku i zmieszac go z woda), 1 lyzeczka sosu sojowego i ½ lyzeczki cukru 4. Zalewa polac szpinak, wymieszac, posypac sezamem

Czym jest Horenso znaczenie w Słownik H .