Przepis na Hubertusowa zupa z
SKŁADNIKI DO HUBERTUSOWA ZUPA co to jest
Gotowanie Hubertusowa zupa z zająca. Składniki do zająca, 1 pęczek włoszczyzny (bez kapusty), 5 dag.

Jak ugotować Hubertusowa zupa z zająca

Definicja HUBERTUSOWA ZUPA Z ZAJĄCA: Przednia czę?ć skruszałego zająca, podroby z zająca, 1 pęczek włoszczyzny (bez kapusty), 5 dag smalcu, 5 dag wędzonego boczku, 2 łyżki męki, 150 g czerwonego wytrawnego wina, po kilka ziaren kolendry, gorczycy, jałowca oraz sól i pieprz, długa czerstwa bułka na grzanki.
Podroby i przedni? czę?ć zająca umyć, włożyć do garnka, dodać umyte, obrane, opłukane i pokrojone w talarki jarzyny, przyprawy, smalec, sól, szklankę wody i całość dusić pod przykryciem. W trakcie duszenia uzupełniać wyparowaną wodę. Miękkie mięso wyjąć, obrać z kości i pokrajać w kostkę. Podroby bardzo drobno posiekać nożem lub zmielić przez maszynkę. Boczek pokrajać w kostkę, podsmażyć, skwarki wyjąć, do tłuszczu dodać m?kę i lekko zrumienić. Do garnka z warzywami dodać wodę (zupy powinno być około półtora litra), zagotować, dodać zasmażkę, doprawić do smaku solą i pieprzem i jeszcze gotować przez 15 min. PóĽniej zupę przecedzić, dodać wino, zagotować (zupa powinna być pikantna i mocno aromatyczna). Do talerzy lub wazy włożyć rozdrobnione podroby i pokrojone mięso, skwarki z boczku i zalać wrz?c? zup?. Oddzielnie podać grzanki (bułkę pokrajać w kostkę i zrumienić na patelni).

Czym jest Hubertusowa zupa z zająca znaczenie w Słownik H .