Przepis na Imam Bayaldi
SKŁADNIKI DO IMAM BAYALDI co to jest
Gotowanie Imam Bayaldi. Składniki do czosnku rozdrobniony1 czerwona papryka posiekana60 g Pomidorów.

Jak ugotować Imam Bayaldi

Definicja IMAM BAYALDI: 2 małe bakłażany
1 duża cebula posiekana
1 ząbek czosnku rozdrobniony
1 czerwona papryka posiekana
60 g Pomidorów Suszonych Conte de Cesare, ods?czonych i posiekanych
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka Octu Balsamicznego Liberty Mazzetti
¼ szkl. Oliwy z Oliwek e.v. Gaea
½ łyżeczki cukru
pieprz
sól
orzeszki pini
li?cie pietruszki do przybrania
Przygotowanie
Poci?ć bakłażana na krążki grubości około ½ cm. Posolić i odstawić na około 30 minut. Po tym czasie ods?czyć na papierze kuchenny.
2 łyżki oliwy rozgrzać na patelni. Wrzucić cebulkę, czosnek i paprykę. Smażyć przez około 10 minut. Dodać koncentrat, pomidory, cukier, ocet i pieprz. Zdjąć z ognia.
krążki bakłażana ułożyć na blasze lub naczyniu do pieczenia. Na każdym kr?żku kładziemy łyżkę przygotowanej pasty warzywnej. Całość polać pozostał? oliwą. Piec pod przykryciem przez około 40 – 50 minut.

Czym jest Imam Bayaldi znaczenie w Słownik I .