Przepis na Imprezowa zupa z
SKŁADNIKI DO IMPREZOWA ZUPA Z co to jest
Gotowanie Imprezowa zupa z porów z whisky. Składniki do dag)    •  1/2 kurczaka (60 dag)    •  45.

Jak ugotować Imprezowa zupa z porów z whisky

Definicja IMPREZOWA ZUPA Z PORÓW Z WHISKY: Składniki •  3/4 szklanki whisky
  
•  4 pory (60 dag)
  
•  1/2 kurczaka (60 dag)
  
•  45 dag mięsa wołowego z pręgi
  
•  10 dag wędzonego boczku
  
•  1 cebula (10 dag)
  
•  8- 10 dużych, suszonych śliwek
  
•  1 łyżeczka suszonego estragonu
  
•  1 łyżeczka cukru
  
•  sól i pieprz
   Etapy przygotowania 1.  Kurczaka i wołowinę myjemy, osączamy. Boczek kroimy w kostkę. Whisky wlewamy do 2,5 l wody, dodajemy estragon i cukier. Do zalewy wkładamy kurczaka, wołowinę oraz boczek i zostawiamy na noc.
    
2.  Śliwki myjemy, namaczamy na noc i osączamy.
    
3.  Pory oczyszczamy i dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Jeden por kroimy w grube talarki i odkładamy, a pozostałe kroimy w paski. Cebulę obieramy, myjemy, kroimy w kostkę.
    
4.  Do mięsa w zalewie dodajemy paski porów, cebulę oraz sól i powoli doprowadzamy zalewę do wrzenia. Następnie garnek przykrywamy i mięso gotujemy do miękkości ok. 2 godz.
    
5.  Z zupki wyjmujemy kurczaka oraz wołowinę, studzimy. Mięsa kroimy na kawałeczki (kurczaczka oczywiście pozbawiamy kosteczek) i wkładamy do zupy.
    
6.  Na koniec dodajemy całe śliwki i odłożony por, gotujemy jeszcze 10- 15 minut. Doprawiamy zupę solą i pieprzem.

Czym jest Imprezowa zupa z porów z znaczenie w Słownik I .