Przepis na Indyjska Zupa z
SKŁADNIKI DO INDYJSKA ZUPA Z co to jest
Gotowanie Indyjska Zupa z Curry. Składniki do cebula ewentualnie kostka warzywna reszta: cebula 4.

Jak ugotować Indyjska Zupa z Curry

Definicja INDYJSKA ZUPA Z CURRY: Składniki bulion: 3 piersi z kurczaka włoszczyzna, cebula ewentualnie kostka warzywna reszta: cebula 4 duże zielone, twarde jabłka (lub inne twarde) łyżka mąki pół kostki masła po łyżce: mielonej kolendry, kurkumy i curry łyżeczka pieprzu smietana do zup 18% Sposób wykonania Wcześniej ugotować bulion z piersi kurczaka, włoszczyzny i cebuli. wyjąć ugotowane mięso i podrobić palcami (poszarpać na paseczk). włoszczyznę i cebulę wyrzucić. bulion odstawic, pozwolić zastygnąć tłuszczowi, żeby go zdjąć, dobrze przecedzić. W dużym garnku rozgrzać masło. zeszklić na nim posiekaną w kostkę cebulę. dorzucić obrane i pokrojone w spore kostki jabłka, poddusić na wolnym ogniu przez chwilę. Wrzucić makę, wymieszać. Dodać pieprz i mieszankę przypraw. po wymieszaniu wlać bulion. Dobrze wymieszać. gotować 15 minut na wolnym ogniu. Wrzucić podrobione mięso kurczaka i gotowac kolejne 5 minut. Na koniec wlać smietanę (dobra nie powinna się zwarzyć). Wymieszać, jeszcze pogrzać 2-3 minuty.

Czym jest Indyjska Zupa z Curry znaczenie w Słownik I .