Przepis na Indyjskie chlebki
SKŁADNIKI DO INDYJSKIE CHLEBKI co to jest
Gotowanie Indyjskie chlebki. Składniki do masła1 szkl. oleju do smażeniasól Zagnieść ciasto, dodać.

Jak ugotować Indyjskie chlebki

Definicja INDYJSKIE CHLEBKI: 1 kg mąki krupczatki
1/2 szkl. oleju sojowego
5 dag masła
1 szkl. oleju do smażenia
sól Zagnieść ciasto, dodać do mąki tyle wody, by ciasto było twarde, posolić. Przykryć mokr? ?ciereczką, odłożyć na 15 min. Uformować wałek o średnicy 4 cm, poci?ć go na kawałki 4 cm. Rozgrzać olej sojowy z masłem. Każdy kawałek ciasta zanurzyć w gor?cym tłuszcz, następnie rozwałkować na grubość 3 mm i smażyć po obu stronach na gor?cym oleju.

Czym jest Indyjskie chlebki znaczenie w Słownik I .