Przepis na Indyk faszerowany
SKŁADNIKI DO INDYK co to jest
Gotowanie Indyk faszerowany truflami. Składniki do piersiach truflami, pokrajanymi w paseczki.

Jak ugotować Indyk faszerowany truflami

Definicja INDYK FASZEROWANY TRUFLAMI: Przepis: Pięknego, białego indyka naszpikować na piersiach truflami, pokrajanymi w paseczki; potem przyrządzić następujące nadzienie: kilo białej cielęciny udusić z cebulą w dużej ilości masła, następnie dodać 3 duże trufle i surową wątróbkę indyczą, wszystko drobno usiekane dodać jeszcze soli, pieprzu białego i szczyptę gałki muszkatołowej, wymieszać razem i nadziać podgardle indyka, które zaszyć. Tak nadzianego pozostawić przez kilka godzin, niech nasiąknie truflami, a potem upiec na rożnie lub w piecu.

Czym jest Indyk faszerowany truflami znaczenie w Słownik I .