Przepis na Indyk po
SKŁADNIKI DO INDYK PO co to jest
Gotowanie Indyk po szczecińsku. Składniki do kawałku * sok z 1/2 cytryny * 5 ząbków czosnku * 1.

Jak ugotować Indyk po szczecińsku

Definicja INDYK PO SZCZECIŃSKU: SKŁADNIKI: * kg mięsa z piersi indyka w jednym kawałku * sok z 1/2 cytryny * 5 ząbków czosnku * 1 łyżka ziół prowansałskich * sól, pieprz SPOSÓB WYKONANIA: 1. Czosnek zmiażdżyć lub drobniutko posiekać, utrzeć z solą na jednolitą masę. 2. Mięso umyć i dokładnie osuszyć, a następnie obficie skropić sokiem z cytryny, natrzeć masą czosnkową, oprószyć pieprzem i ziołami prowansalskimi. 3. Szczelnie zawinąć w folię aluminiową, ułożyć w brytfannie i włożyć do nagrzanego piekarnika (200° C) na godzinę. 4. Przed podaniem pokroić na plastry. 5. Taki indyk smakuje także na zimno z dodatkiem chrzanu.

Czym jest Indyk po szczecińsku znaczenie w Słownik I .