Jak ugotować Indyk w panierce koniakowo- musztardowej
Definicja INDYK W PANIERCE KONIAKOWO- MUSZTARDOWEJ: Składniki 4 skrzydełka (górne partie) z indyka sól, pieprz, sok z cytryny tarta bułka z pełnoziarnistej maki 4 łyżki koniaku 60 g roztopionego masła 1 jajko 3- 4 łyżki gęstej śmietany 3 łyżki drobno posiekanych ziół 2 łyżeczki musztardy Sposób wykonania: Mięso umyć i osuszyć. Zdjąć skórę i natrzeć solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Przygotować panierkę z następujących składników: tarta bułka, koniak, roztopione masło, jajko, musztarda, zioła, sól i pieprz. Uzyskaną panierką posmarować porcje mięsa i ułożyć je na blasze. Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 stopni i piec mięso przez około 50 minut. Jeśli panierka będzie robiła się zbyt brązowa, należy przykryć mięso folią aluminiowa.
Czym jest Indyk w panierce koniakowo znaczenie w Słownik I .