Przepis na Indyk w
SKŁADNIKI DO INDYK W co to jest
Gotowanie Indyk w pomarańczach. Składniki do pomarańczowy- 250 ml • sól, pieprz, cukier, czosnek 1.

Jak ugotować Indyk w pomarańczach

Definicja INDYK W POMARAŃCZACH: Składniki • pierś indyka 1,5 kg • sok pomarańczowy- 250 ml • sól, pieprz, cukier, czosnek 1 ząbek • przyprawa pikantna kamis (czerwone opakowanie) 1 • oliwa • pomarańcze - 2 Etapy przygotowania 1. Mięso wymyć, pokroić, osączyć. Porcje nie powinny być duże. Plastry około 1- 1,5 cm grubości rozbijamy tłuczkiem. 2. Przyprawę mieszamy z łyżką cukru, oliwą i sokiem pomarańczowym (z kartonu - 100 ml) Zamiast cukru można wlać syrop pomarańczowy. Rozbite mięso układamy na dnie naczynia, smarujemy dużą ilością marynaty, przekładamy warstwami plastrami pomarańczy (1 cm grubości, ze skórką) 3. Przygotowane mięso z owocami wkładamy do chłodziarki na kilka godzin. Grillujemy na żarze, lub kamiennym grillu. Podczas opiekania koniecznie trzeba podlewać sokiem pomarańczowym - można wyciśnąć plastry pomarańczy, które służyły do przekładania mięsa.

Czym jest Indyk w pomarańczach znaczenie w Słownik I .