Przepis na Indyk w sosie
SKŁADNIKI DO INDYK W SOSIE co to jest
Gotowanie Indyk w sosie czekoladowym. Składniki do ząbki czosnku 1 mała suszona papryczka chili 1.

Jak ugotować Indyk w sosie czekoladowym

Definicja INDYK W SOSIE CZEKOLADOWYM: Składniki 2 piersi indyka 2 posiekane cebule 2 ząbki czosnku 1 mała suszona papryczka chili 1 szklanka płatków migdałowych 4 dag gorzkiej czekolady 1,5 łyżeczki soli 2 łyżki słodkiej papryki olej do smażenia  Sposób wykonania Każdą pierś z indyka pokroić na 4 części. Włożyć do garnka i zalać taką ilością wody aby mięso było przykryte, posolić, gotować na małym ogniu ok. 30 minut. W tym czasie podsmażyć cebulę i dodać do mięsa. Dodać czosnek, paprykę słodką, pokruszoną chili, płatki migdałowe i czekoladę. Dusić pod przykryciem na małym ogniu, az mięso będzie miękkie. Podawać z ryżem.

Czym jest Indyk w sosie czekoladowym znaczenie w Słownik I .