Przepis na Indyk w sosie
SKŁADNIKI DO INDYK W SOSIE co to jest
Gotowanie Indyk w sosie sojowym i imbirze. Składniki do sojowego- 1 łyżeczka mielonego imbiru- 1/2.

Jak ugotować Indyk w sosie sojowym i imbirze

Definicja INDYK W SOSIE SOJOWYM I IMBIRZE: Produkty: - 1/2 piersi indyka
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka mielonego imbiru
- 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
- 1 łyżka miodu gryczanego lub spadziowego
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 4 ząbki czosnku
- 1 średnia cebula
- olej do smażenia Wykonanie: Drobno posiekaną cebulę i czosnek włożyć do garnka, dodać sos sojowy, imbir, wino, miód, mąkę ziemniaczaną i mieszać, aż rozpuści się miód. Indyka pokroić w średniej wielkości kostkę (2x2cm), zalać przygotowaną marynatą, odstawić do lodówki na 2 godziny. Na mocno rozgrzanym oleju obsmażyć osączone kawałki indyka, następnie dolać pozostałą marynatę, przykryć rondel i dusić na wolnym ogniu około 20 minut. Podawać z ryżem.

Czym jest Indyk w sosie sojowym i znaczenie w Słownik I .