Przepis na Indyk z makową
SKŁADNIKI DO INDYK Z MAKOWĄ co to jest
Gotowanie Indyk z makową kieszonką. Składniki do dag pieczarek 2/3 szklanki maku cebula 2 jajka.

Jak ugotować Indyk z makową kieszonką

Definicja INDYK Z MAKOWĄ KIESZONKĄ: Składniki filet z piersi indyka (ok. 1/2 kg) 25 dag pieczarek 2/3 szklanki maku cebula 2 jajka kilka suszonych fig olej sól, pieprz Wykonanie ■ Mak opłukać, zalać wrzątkiem, gotować 15 minut. Odcedzić, trzykrotnie zemleć w maszynce. ■ Pieczarki obrać, pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Figi pokroić na kawałki. ■ Pieczarki i cebulę przesmażyć na oleju. Dodać mak i figi, wbić jajka, wymieszać, przyprawić do smaku. ■ Mięso naciąć tak, by powstała kieszeń, włożyć makowe nadzienie. Spiąć, oprószyć solą i pieprzem. ■ Olej rozgrzać w formie, włożyć indyka, obsmażyć ze wszystkich stron. Podlać wodą (ok. 1/2 szklanki), piec 30–35 minut w temp. 180°C, często polewając wytwarzającym się sosem i obracając mięso.

Czym jest Indyk z makową kieszonką znaczenie w Słownik I .