Przepis na Indyk z
SKŁADNIKI DO INDYK Z co to jest
Gotowanie Indyk z mandarynkami. Składniki do pomarańczowego2 łyżki soku z cytrynyłyżka startego.

Jak ugotować Indyk z mandarynkami

Definicja INDYK Z MANDARYNKAMI: 1 kg piersi z indyka
10 mandarynek
200 ml soku pomarańczowego
2 łyżki soku z cytryny
łyżka startego imbiru
łyżka masła
łyżka sezamu
sól, pieprz

Mięso natrzeć solą i pieprzem, włożyć do brytfanki, piec ok. 50 min. w temp. 200 st. C, polewając sosem. Ostudzić, pokroić w plastry. Sezam uprażyć na suchej patelni, dodać łyżkę masła, sok z cytryny i pomarańczy oraz starty imbir. Podgrzewać na małym ogniu 10 min., mieszając. Pokrojone piersi indyka ułożyć na półmisku, polać zimnym sosem, włożyć na 2h do lodówki. Wyjąć, obłożyć cz?stkami mandarynek.

Czym jest Indyk z mandarynkami znaczenie w Słownik I .