Przepis na INDYK Z SALSĄ
SKŁADNIKI DO INDYK Z SALSĄ co to jest
Gotowanie INDYK Z SALSĄ. Składniki do 1 łyżeczka papryki - sól, pieprz - 1 łyżeczka oliwy - kotlet.

Jak ugotować INDYK Z SALSĄ

Definicja INDYK Z SALSĄ: Składniki: - 1 ząbek czosnku - 1 łyżeczka oregano - 1 łyżeczka papryki - sól, pieprz - 1 łyżeczka oliwy - kotlet z indyka (80 g) - 100 g pomidora - 30 g czerwonej cebuli - 1 zielona pepperoni - 1 łyżeczka soku z cytryny Wykonanie: 1. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z oregano, papryka w proszku, sola i oliwą. Kotlet opłukać, osuszyć i pokroic na kawałki. Mięso posmarowane przygotowaną marynatą, odstawic na 15 minut. 2. Pomidor oczyścić, umyć, pokroic w ćwiartki, po usunięciu pestek pokroic w mała kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Papryczke pepperoni umyć, naciąć, po usunięciu pestek pokroic w kostkę. 3. Pomidor wymieszać z cebulą, pepperoni i sokiem z cytryny, sos doprawic sola i pieprzem. Patelnię teflonową rozgrzać, włozyc mięso i smażyć na złocistobrązowo, ok. 3 minut z każdej strony. Podać z salsą 191 kcal,

Czym jest INDYK Z SALSĄ znaczenie w Słownik I .