Przepis na Indyk z suszonymi
SKŁADNIKI DO INDYK Z co to jest
Gotowanie Indyk z suszonymi owocami. Składniki do gruszki i morele w sumie 20 dkg • oliwa, biały.

Jak ugotować Indyk z suszonymi owocami

Definicja INDYK Z SUSZONYMI OWOCAMI: Składniki • 2 udźce indycze, suszone jabłka, gruszki i morele w sumie 20 dkg • oliwa, biały pieprz mielony, mielony imbir, kurkuma, mielone goździki • świeżo starta gałka muszkatołowa, czosnek garanulowany, łyżka miodu       Etapy przygotowania 1. Udźce bez kości natrzeć solą, czosnkiem , posmarować miodem. Odłożyć na 2 -3 godz,. w temp pokojowej. Owoce namoczyć w wodzie. 2. Następnie zdjąć miód z czosnkiem ( nie wyrzucać). Mięso obsmażyć w głębokiej, mocno zagrzanej oliwie. Uwaga nie przypalić. Całość przełożyć do rondla z wrzątkiem ( tyle żeby mięso było przykryte, wlać oliwę ze smażenia). Dusić około 40 min. 3. Następnie położyć na mięsie i wrzucić do sosu owoce, wodę z moczenia wlać do rondla. Dusić około 30 min. 4. Teraz posypać owoce i mięso pieprzem, imbirem, gałką, goździkami, kurkumą. Wrzucić resztkę miodu z czosnkiem. Dusić jeszcze około 10 min. Podawć z ryżem i białym winem.

Czym jest Indyk z suszonymi owocami znaczenie w Słownik I .