Jak ugotować Indyk z zielonym sosem
Definicja INDYK Z ZIELONYM SOSEM: Produkty: pęczek natki
pęczek koperku
szkl. białego wytrawnego wina
sól
pieprz
3 łyżki śmietany 36-proc.
płaska łyżeczka mąki
4 sznycle z indyka Wykonanie: Koper i natkę drobno pokroić. Do blendera wlać wino, wsypać koper i natkę. Zmiksować. Do zielonej masy dodać mąkę, śmietanę, sól, pieprz. Zmiksować.Sznycel z indyka lekko rozbić. Posolić. Usmażyć z obu stron na złoto. Pod koniec smażenia posypać świeżo mielonym białym pieprzem. W rondelku podgrzać zielony sos (nie zagotować, bo zmieni kolor!). Na białym talerzu ułożyć sznycel, zrobić plamę z sosu.
Podawać z sałatą i lekko sparzonymi brokułami.
Czym jest Indyk z zielonym sosem znaczenie w Słownik I .