Przepis na Indyk zapiekany z
SKŁADNIKI DO INDYK ZAPIEKANY co to jest
Gotowanie Indyk zapiekany z makaronem. Składniki do upieczonego indyka pokrojonego w kostkę, 7 dkg.

Jak ugotować Indyk zapiekany z makaronem

Definicja INDYK ZAPIEKANY Z MAKARONEM: Składniki: 750 ml ugotowanego makaronu 15 dkg upieczonego indyka pokrojonego w kostkę, 7 dkg startego żółtego sera, łodyga selera naciowego drobno posiekana, 500 ml mleka, 2 jajka, łyżeczka mielonej papryki lub przyprawy typu curry (niezbyt ostrej), sól i świeżo zmielony, czarny pieprz do smaku, 6 - 7 łyżek bułki tartej, łyżka masła.
Sposób przyrządzenia:
       
Na dno natłuszczonego naczynia żaroodpornego wsypać 1/3 makaronu, na niego 1/3 indyka, a następnie 1/3 selera. Na to znów 1/3 makaronu i tak dalej, do wyczerpania składników. Jajka ubić z mlekiem, papryką, solą i pieprzem. Równomiernie polać zapiekankę, posypać bułką tartą i rozłożyć na powierzchni kawałki posiekanego masła. Zapiekać przez 40 min. w temp. 180°C.

Czym jest Indyk zapiekany z makaronem znaczenie w Słownik I .