Przepis na Inwalida
SKŁADNIKI DO INWALIDA co to jest
Gotowanie Inwalida. Składniki do płynnego miodu2 łyżeczki sody30 dag cukru pudru10 łyżek kwaśnej.

Jak ugotować Inwalida

Definicja INWALIDA: Ciasto:
50 dag mąki
2 jajka
10 dag masła
4 łyżki płynnego miodu
2 łyżeczki sody
30 dag cukru pudru
10 łyżek kwaśnej śmietany krem:
1 szkl. mleka
10 dag cukru
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
15 dag masła
cukier waniliowy masa jabłkowa:
1 kg jabłek
1 galaretka owocowa
polewa Ciasto: wszystkie składniki ciasta wymieszać, wyrobić ciasto. Podzielić na 3 czę?ci i upiec placki w temp. 200 st. C przez 20 min.
Krem: z mleka, cukrów i maki ugotować budyń. Dodać masło i przestudzić.
Masa jabłkowa: usmażyć utarte jabłka. Dodać rozpuszczoną w ½ szkl. wrz?cej wody galaretkę.
Na cieście ułożyć warstwę kremu, przełożyć plackiem, ułożyć masę jabłkową, przełożyć plackiem i polać polewą.

Czym jest Inwalida znaczenie w Słownik I .