Przepis na Jabłecznik
SKŁADNIKI DO JABŁECZNIK co to jest
Gotowanie Jabłecznik korzenny z cytrynowym lukrem. Składniki do torebki cukru waniliowego.

Jak ugotować Jabłecznik korzenny z cytrynowym lukrem

Definicja JABŁECZNIK KORZENNY Z CYTRYNOWYM LUKREM: SKŁADNIKI: - 60 dag jabłek - szklanka cukru - 2 torebki cukru waniliowego - szklanka mąki pszennej - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej - 4 jajka - 1/2 kostki margaryny - 4 łyżki oleju - 1/2 łyżki proszku do pieczenia - po szczypcie mielonych goździków, cynamonu - po 1/4 łyżeczki kardamonu i imbiru - 1/2 szklanki cukru pudru - 1- 2 łyżki soku z cytryny SPOSÓB WYKONANIA: Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki. Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, wsypać oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia i przyprawy, wymieszać. Margarynę podgrzać z olejem. Ciepły tłuszcz wlać do masy i dokładnie wymieszać. Formę wyłożyć pergaminem, wlać ciasto, rozłożyć jabłka. Piec 30 min w temp. 180° C. Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny, lukrem polać ciasto.

Czym jest Jabłecznik korzenny z znaczenie w Słownik J .