Przepis na Karp pieczony po
SKŁADNIKI DO KARP PIECZONY PO co to jest
Gotowanie Karp pieczony po kaszubsku. Składniki do wywaru warzywnego * 1- 2 cebule * 150 g papryki.

Jak ugotować Karp pieczony po kaszubsku

Definicja KARP PIECZONY PO KASZUBSKU: SKŁADNIKI: * 1 karp (1, 2- 1, 5 kg) * 400 ml wywaru warzywnego * 1- 2 cebule * 150 g papryki * 50- 100 g pieczarek * 250 g kaszy manny * 1 czerstwa bułka * 1 jajko * 50 ml śmietany * 50 ml oleju * sól, pieprz WYKONANIE: Karpia sprawiamy, płuczemy, osuszamy i nacieramy od wewnątrz i na zewnątrz solą, odstawiamy do lodówki. Bułkę moczymy w niewielkiej ilości przygotowanego wywaru z włoszczyzny. Kaszę mannę wsypujemy do pozostałej części wywaru, podgrzewamy i dolewamy łyżkę oleju. W trakcie gotowania cały czas mieszamy. Paprykę wkładamy na 5 minut do rozgrzanego piekarnika, żeby zdjąć z niej skórkę. Cebulę obieramy, pieczarki czyścimy. Paprykę, cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, smażymy na dwóch łyżkach oleju, a gdy cebula się zeszkli, dodajemy do kaszy manny. Następnie wbijamy jajko, dodajemy śmietanę, odciśniętą bułkę, sól i pieprz. Masę dokładnie mieszamy. Wyjmujemy karpia z lodówki, nadziewamy farszem i spinamy wykałaczkami lub zaszywamy. Naczynie żaroodporne lub brytfannę smarujemy tłuszczem, układamy w niej karpia i pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

Czym jest Karp pieczony po kaszubsku znaczenie w Słownik K .