Przepis na Kaszka krakowska
SKŁADNIKI DO KASZKA KRAKOWSKA co to jest
Gotowanie Kaszka krakowska zapiekana z naleśnikami. Składniki do szklanka mleka * szklanka kaszy.

Jak ugotować Kaszka krakowska zapiekana z naleśnikami

Definicja KASZKA KRAKOWSKA ZAPIEKANA Z NALEŚNIKAMI: SKŁADNIKI: * 20 dag maki pszennej * 2 jajka * szklanka mleka * szklanka kaszy krakowskiej * pół szklanki śmietany * 5 dag cukru * trochę cynamonu lub cukru waniliowego * olej do smażenia * łyżeczka masła * sól WYKONANIE: Z jaj, mąki, mleka, dodatku wody i szczypty soli, sporządzić ciasto odpowiedniej gęstości i usmażyć naleśniki. Kaszę wymieszać ze śmietaną, cukrem i wanilią lub mielonym cynamonem. Nasmarowane tłuszczem naczynie ogniotrwałe wyłożyć naleśnikami, na nich położyć kaszę i przykryć warstwą naleśników. Skropić topionym masłem i wstawić do piekarnika na 40 min. Po upieczeniu wyjąć danie na półmisek i polać sokiem lub śmietanką.

Czym jest Kaszka krakowska zapiekana z znaczenie w Słownik K .