Przepis na Katarzynki
SKŁADNIKI DO KATARZYNKI co to jest
Gotowanie Katarzynki. Składniki do przyprawy do piernikówsuszone skórki cytryny i pomarańczy2.

Jak ugotować Katarzynki

Definicja KATARZYNKI: 20 dag miodu
10 dag cukru
jajko
40 dag mąki
łyżeczka przyprawy do pierników
suszone skórki cytryny i pomarańczy
2 łyżeczki proszku do pieczenia Do płynnego miodu dodać cukier, przyprawę, jajko, m?kę z proszkiem do pieczenia. wyrobić na dość twarde ciasto, rozwałkować na grubość 1 cm. Wykrawać katarzynki, smarować z wierzchu miodem w wod? (na łyżeczkę miodu łyżka wody). Układać na natłuszczonej i wysypanej m?ką blasze. Piec w dość gor?cym piekarniku.

Czym jest Katarzynki znaczenie w Słownik K .