Przepis na Kawa po turecku z
SKŁADNIKI DO KAWA PO TURECKU co to jest
Gotowanie Kawa po turecku z aromatycznymi dodatkami. Składniki do łyżeczki cynamonu • 1/2 -1.

Jak ugotować Kawa po turecku z aromatycznymi dodatkami

Definicja KAWA PO TURECKU Z AROMATYCZNYMI DODATKAMI: Składniki • 2-3 łyżeczki kawy mielonej • 1/2 - 1 łyżeczki cynamonu • 1/2 -1 łyżeczki kardamonu • kilka goździków • 1-2 łyżeczki miodu • 200-250 ml zimnej wody Etapy przygotowania 1. Kawę wsypać do tygielka do parzenia kawy, a jeśli nie posiadamy to do małego rondelka. Zalać zimną wodą. Postawić na niewielkim gazie. Dodać przyprawy i doprowadzić powoli do wrzenia. Nie pozwalać jednak, aby się gotowało. Proces powtarzać trzy krotnie. Gdyby zaczynało wrzeć zdejmować. Posłodzić miodem. Na koniec przecedzić. 2. Ewentualnie można dodać mleka.

Czym jest Kawa po turecku z znaczenie w Słownik K .