Przepis na Kim-chi z
SKŁADNIKI DO KIM-CHI Z co to jest
Gotowanie Kim-chi z nadziewanych ogórków. Składniki do chili: 6 łyżek chili w proszku, 0.5 szkl.

Jak ugotować Kim-chi z nadziewanych ogórków

Definicja KIM-CHI Z NADZIEWANYCH OGÓRKÓW: SKŁADNIKI: 3 długie ogórki, 5 łyżek soli. Pasta chili: 6 łyżek chili w proszku, 0.5 szkl. ciepłej wody. Nadzienie: 2 cebule dymki drobno posiekane, 2 ząbki czosnku wyciśniętego, 1 cebula drobno posiekana, 1 łyżka cukru, 1 łyżeczka soli. WYKONANIE: Oczyścić ogórki nacierając je solą. Pociąć w 6 cm kawałki, zrobić głębokie nacięcie na wzdłuż każdego kawałka tak, żeby końcówka kawałka była nieprzecięta. Posypać ogórki solą, odstawić na kilka godzin. Wymieszać składniki na pastę chili. Dodać posiekane dymki, czosnek, cebulę, cukier i łyżeczkę soli. Dokładnie wymieszać. Przy pomocy łyżeczki lub pałeczek włożyć trochę nadzienia do nacięć. Położyć ogórki w misce przykryć każdy pozostałym nadzieniem. Odstawić do chłodnego zacienionego miejsca na 1 dzień. Gotowe kim-chi z ogórków powinno zostać zjedzone w przeciągu 1 tygodnia kiedy jest jeszcze chrupkie.

Czym jest Kim-chi z nadziewanych ogórków znaczenie w Słownik K .