Przepis na Klops z dzikiego
SKŁADNIKI DO KLOPS Z DZIKIEGO co to jest
Gotowanie Klops z dzikiego królika. Składniki do kości, 25 dkg chudego boczku wieprzowego, 50 dkg.

Jak ugotować Klops z dzikiego królika

Definicja KLOPS Z DZIKIEGO KRÓLIKA: Składniki:
50 dkg mięsa z przodków króliczych bez kości, 25 dkg chudego boczku wieprzowego, 50 dkg opieńków świeżych, 1 cebula, 1 jajko, 4 łyżki bułki tartej, 0,5 szklanki śmietany, pół łyżki masła, sól, pieprz, 1 szklanka bulionu
Wykonanie:
1. Mięso i boczek umyć i zemleć.
2. Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle.
3. Opieńki - same kapelusze, (nóżki s? łykowate) - oczyścić i wrzucić na 5 minut do wrz?tku, odlać na sito i pozostawić do odcieknięcia.
4. Mięso, tart? bułkę, cebulę, sól i pieprz oraz jajko poł?czyć, dokładnie wyrobić dolewając bulionu.
5. Dodać do masy opieńki, delikatnie wymieszać i włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem.
6. Piec 1,5 godziny w temp. 170°C.
Przed podaniem jeszcze gorącego polać ?mietaną.
Podawać z ziemniakami purée i marynowanymi gruszkami z syropu. Wybornie smakuje także na zimno z ćwikł?.

Czym jest Klops z dzikiego królika znaczenie w Słownik K .