Przepis na Kluseczki z
SKŁADNIKI DO KLUSECZKI Z co to jest
Gotowanie Kluseczki z wątróbki. Składniki do jajko 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki masła wątrobę.

Jak ugotować Kluseczki z wątróbki

Definicja KLUSECZKI Z WĄTRÓBKI: Składniki 20 dkg wątroby wieprzowej lub wołowej 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki masła wątrobę zmielić przez maszynkę. Wykonanie: Rozetrzeć masło, dodać żółtko  i wątróbkę, utrzeć razem. Ubić pinę z białek, wymieszać z masa. Dosypać bułki tartej tak aby można było nakładać łyżeczką do osolonego wrzątku ( musi powstać nie lejąca się masa). Gotować kilka minut od wypłynięcia. Polecamy  kluseczki jako dodatek do rosołu  dla dzieci.

Czym jest Kluseczki z wątróbki znaczenie w Słownik K .